ASSALAMUALAIKUM
PERKONGSIAN MAKLUMAT UTK HARI INI
Utk ibu2 yg sedang dan akan memasak jgn
letak garam ketika memasak. Buat mcm org Arab depa masak tawaq habiaq
tapi bila nak makan baru letak garam. Sunnah nabi bagus utk kesihatan
pun.
Baca ni :
Fakta: KHASIAT GARAM
Kita disogok dgn fakta palsu."Ambik
garam lebih boleh kena penyakit darah tinggi... ni protokol yahudi."
Back to cara hidup nabi...
1)Sebelum makan nabi letak secubit
garam di lidah utk elak santau dan tapis makanan yg akan di makan .
2)Sampai di tempat baru...nabi ambil
garam dahulu utk sesuaikan hormon tubuh badan di tempat baru...
3)Utk ubat penyakit rohani, air perlu
di campur garam terutama untuk ubati sihir dan santau..
KENAPA?
Allah cipta garam adalah sebagai
penarik toksid/asid/racun dlm darah atau tubuh dan juga penarik
unsur2 negatif (pengamalan darul syifa' utk bersih rumah atau pagar
rumah perlu tabur garam di sekeliling rumah.
Garam juga unsur yg boleh imbangkan
balik sistem tubuh kita ...ini sunnah Nabi...
Tp garam boleh jd rosak apabila dimasak
atau bertindak balas dgn suhu tinggi/panas. Maksudnya kalau hendak
masak, jangan bubuh garam semasa makanan gelegak atas dapur.Tutup
api dan biar suhu turun dahulu baru letak garam. Kita panggil "bubuh
garam atas darat" mcm orang Arab lakukan. Letak garam semasa
hendak makan.
MENGAPA?
Garam mengandungi sodium dan potassium.
Tubuh perlukan potassium lebih tinggi..Kalau panas, garam hanya
tinggal sodium.Potassium akan rosak dlm suhu panas. Oleh kerana tu
boleh terkena darah tinggi.
*******************
Jom ber cmd
Pati mineral paling pekat di dunia
NAK ORDER?
Jemput www.facebook.com/cmdjengka
019 9248 911
Tq
No comments:
Post a Comment